Sexy Lingerie, Tips

Panduan Terma Pakaian Dalam dan Sejarahnya Bahagian 2

Habotai: Yang ringan Sutera kain biasa digunakan untuk lapisan dan Seluar dalam.

Halter: Artikel pakaian untuk wanita yang hubungan di belakang leher dan di bahagian belakang, meninggalkan lengan, bahu dan belakang terdedah.

Hosiery Types: Kawalan atas pantyhose -Memberikan sokongan menyokong perkembangannya dalam seksyen panty. Fishnet hose – umumnya tenunan corak diamond dalam yang longgar. French or lace pantyhose – lace Seluar dijahit ke dalam pantyhose. Lace top stocking – band lace yang terdapat di bahagian atas stok tersebut. Suspender hose – hos dalam seksyen “cut” untuk merangsang rupa stoking dan tali pinggang garter, dan biasanya dipakai dengan panties. Stay ups – stoking yang mempunyai cengkaman getah di bahagian untuk menghentikan mereka daripada tergelincir ke bawah kaki. Pantyhose adalah satu istilah yang Amerika untuk Dry.

Jacquard: A kain dengan corak yang rumit bersulam.

Jaspe: A kain dicirikan oleh kesan Belang yang halus.

Keyhole: Lusuh-setitik seperti lubang yang sengaja dibina dalam sebuah artikel Lingerie. Ia selalunya ditemui berhampiran jahitan atas sekeping.

Kimono: Jubah wanita longgar.

Lurex: Cap dagangan nama digunakan untuk benang yang diperbuat daripada plastik bersalut aluminium filaments.

Lycra: Cap dagangan nama digunakan untuk jenama spandeks.

Marabou: Yang turun dari ekor marabou yang lembut, gebu dan jantannya, digunakan untuk mengurangkan.

Mencetak vs pengalas: (bra) membentuk – cahaya pengalas digunakan untuk membentuk coli dan memberi rupa asli, flattering, berbanding pad, yang digunakan untuk menambah saiz, bentuk, dan belahan dalam coli.

Negligee: Nightgown atau yakin yang diperbuat daripada nipis, biasanya semata-mata fabrik.

Jenis Seluar (Seluar dalam): Bikini – atas panty tersebut adalah di bawah pinggang. Maklumat – atas panty tersebut adalah di bahagian pinggang. Perancis-potong – kaki membuka menjangkau lebih tinggi daripada biasa. G-string – panel belakang adalah sangat kecil walaupun selalunya lebih besar daripada thong yang. Bikini rentetan: Jalur kecil fabrik atau Menganjal joints bahagian hadapan dan belakang Panel. Ketuk Seluar – Seluar pendek dengan kaki longgar gegasan, secara umumnya aktiviti lebih tinggi di sisi. Thong – perlindungan minimum pada bahagian belakang, biasanya rentetan atau band sempit bahan atau Menganjal. Dry – Panties yang diperbuat daripada fabrik sepanjang, mungkin termasuk pusingan yang dilampirkan. Thong budak – gaya panty yang salib thong di antara seorang budak lelaki yang ringkas. Ia menawarkan lebih, tetapi tidak keseluruhan, liputan di belakang dan bersama-sama di sisi, sambil curi pipi melalui bahagian bawah. Flattering sangat.

Panne: Satu fabrik sama seperti baldu yang telah dileperkan untuk mencapai rupa yang diingini.

Peau de Soie: sederhana ke berat drapeable fabrik satin anyaman dan selesai de lustered. Ia digunakan untuk gaun pengantin dan memakai petang, kerana yang berselerak kusam lebih flattering kepada tubuh.

Peignoir: Pakaian informal.

l577-01-500x750
Plunge: (AKA Decollete) A style of bra that is cut superlow to give the appearance of cleavage.

Polyester: A sintetik fabrik dengan keupayaan untuk regangan dan kedutan menolak ketidakadilan sebegini. Perangkap haba terhadap tubuh, tetapi digunakan dalam anyaman yang membolehkan udara untuk mengedarkan. Keupayaannya telah mencapai kain ini merupakan pilihan popular dalam gaya pakaian dalam.

Pongee: Sebuah kelogaman ringan biasa-anyaman fabrik, asalnya ditenun dalam Sutera.

Princess line: gaya artikel pakaian yang diperbuat daripada beberapa keping berkontur muat badan.

Provencal: Kecil tertera bercetak bunga corak.

Rayon: A sintetik seperti sutera fabrik yang memerangkap haba terhadap tubuh, dan menyerap lembapan.

Ruching: Perancis perkataan yang bermakna untuk plait. Teknik jahitan purba di mana sebidang kain dikumpul dalam corak pengulangan dan sebagai corak perhimpunan ini disediakan, jalur membentuk kerang atau kelopak. Sepanjang sejarah, ruching telah embellishment yang atau trim pada pakaian wanita, sering dilihat neckline, lengan, hem atau Bonet. Ia telah digunakan untuk mencipta reka bentuk floral dimensi yang tiga.

Satin: Yang licin fabrik, seperti sutera atau rayon, ditenun dengan wajah berkilat dan kembali kusam.

Scallop: Satu sempadan kain atau lace yang merupakan lengkungkan. Hiasan.

Scoop: Berbentuk U lengkung selain neckline itu. Mungkin pelbagai saiz dan kedalaman.

Shirring: Bahan yang dikumpul dan dijahit ke dalam jahitan, mewujudkan talian mengalir, untuk hiasan kesan.

Slip: Untuk yakin biasanya dibina daripada nilon atau sutera, yang boleh dihiasi dengan lace. Setengah slip adalah sisa elasticized pemasangan slip pendek yang dipakai di bawah skirt. Slip telah dijadikan ia kembali ke arena fesyen pakaian tidur erotik!

Spandex: Merupakan gentian sintetik atau kain yang diperbuat daripada polimer yang mengandungi poliuretana.

Stretch lace: binaan lace yang terbentang.

Surplice: Yang panjang, longgar mengalir pakaian, seperti jubah atau nightgown.

Sweetheart: Siri sampingan dan lengkung Penyambut yang lebih rendah yang memenuhi di pusat yang biasanya ditemui pada neckline daripada gaun pengantin.

A1554 (4)
Teddy: Gabungan camisole dan panties dalam satu bahagian. Boleh dipasang kepada badan atau longgar. Pelbagai gaya termasuk: badan briefer – teddy dipasang yang juga boleh menyalurkan melicinkan dan membentuk atau teddiette – boneka dengan garters boleh cerai.

Tricot or Satin Tricot: fabirc lembut yang tahan berjalan. Sering berliang merajut. Satin tricot mempunyai sebuah penamat kelogaman.

Velvet: Yang lembut fabrik, seperti sutera, rayon, atau nilon yang mempunyai longgokan yang halus, padat dan bawah kosong.

Wide away: gaya coli dengan tali yang dipotong lebih luas untuk menampung gaya pakaian tertentu.

Wings: Bra side panel, (selalunya didapati pada saiz cawan yang lebih besar, tetapi tidak terhad kepada) yang memberikan bantuan di sebelah payudara dan di bawah ketiak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *