Sexy Lingerie,  Tips

Panduan Terma Pakaian Dalam dan Sejarahnya Bahagian 1

Pakaian dalam yang nakal dan bagus

Hello rakan-rakan mld, Adakah anda mendapati diri anda membaca artikel pada item pakaian dan tidak memahami apa yang sesetengah daripada min terma-terma yang digunakan? Adakah anda mendapati diri anda dalam gedung pakaian atau bahagian di sebuah kedai serbaneka dan apabila bercakap kepada rakan sekutu, salah faham ada penerangan mengenai sesuatu barang? Baiklah, Saya telah mengambil kebebasan menyenaraikan syarat-syarat pakaian yang banyak dan menjelaskan mereka, supaya anda akan menjadi pembeli pakaian lebih berpendidikan dan savy. Sila tidak teragak-agak untuk melawat kedai lingerie vencouture nakal and bagus. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila berasa bebas untuk bertanya! Harap maklumat ini membantu.

Panduan syarat-syarat pakaian dalam

Applique: Satu teknik hiasan yang dibuat dengan menggunakan kepingan kain yang satu ke kain Sekolah Menengah Yayasan.

2101B
Babydoll: Atas pemasangan longgar, baju dalam atau coli dengan skirt longgar-pemasangan yang dilampirkan, dan diperbuat daripada fabrik semata-mata, yang datang ke bawah untuk mana-mana antara Pusat dan peha (biasanya enam-inci di atas lutut). Mereka biasanya mempunyai padanan panties dan dipotong dengan perhiasan. Dinamakan sempena pakaian tidur yang dipakai oleh Carol Baker dalam wayang tahun 1956 mempunyai nama yang sama.

Back seams: lipit belakang stoking nilon atau pantyhose.

Basque: Satu daripada Reka bentuk doodle yang rapat dilengkapi oleh seaming, dari bahu ke pinggang, dengan atau tanpa pendek, skirt seperti penyambungan. Kombinasi bra garter belt, dan yang boleh menyediakan membentuk dari pinggang. Kadang-kadang dipakai jelas. Juga merujuk kepada gaya pinggang yang jatuh 2 inci di bawah pinggang semulajadi dan sering berkelok ke satu titik Pusat. Sesetengah gaya termasuk cincher merry balu, corselette, tosolette, dan pinggang.

Bodice: Bahagian dilengkapi pakaian itu dari pinggang ke bahu. Boleh juga menjadi seorang wanita luas, baju laced luar pakaian, dipakai ke atas satu blaus, biasanya rendah cut.

Boning: Jalur bahan plastik atau lain-lain yang dijahit menjadi pakaian memberi sokongan tambahan dan bentuk, mewujudkan pinggang ditakrifkan dan batang tubuh indah. Tulang-tulang ikan Paus yang sebenar pada asalnya digunakan – memberikannya nama.

Boy leg brief: penerangan ringkas pinggang yang menganggotai rendah di bahagian pinggang dan kaki meliputi bahagian atas peha. Liputan belakang sudah penuh. Hebat untuk memakai skirt pendek dan Seluar bertingkat rendah.

Bralette: Unlined, lembut bra cawan, yang menyerupai atas tanaman. Terbaik bagi wanita chested yang kecil, yang boleh dipasangkan dengan bahagian bawah kegemaran anda bagi sleepwear.

Brazilian Back: Panty gaya yang merangkumi lebih daripada bahagian ‘bawah’ daripada sebuah thong, tetapi kurang daripada Seluar penuh belakang tradisional.

Brocatelle: Dengan berat fabrik dengan reka bentuk yang sangat dibangkitkan yang dicipta oleh meledingkan benang dalam anyaman satin.

Jenis bra
Coli A Demi (aka Balconette) dengan reka bentuk underwire berkontur, dengan sebahagian besar separuh atas cawan potong kaki untuk mendedahkan bahagian atas payudara. Digunakan dengan necklines yang rendah.

Half Bra: (aka Shelf Bra) meliputi hanya bawah payudara biasanya mendedahkan puting.

Push-up bra: mengangkat payudara untuk mencipta belahan.

Underwire bra: coli dengan dimasukkan besi penyambung di tepi cawan coli untuk menyokong payudara yang lebih rendah.

Burn-out: pengeluaran brocade seperti corak yang dicipta menerusi penggunaan kandungan kimia yang memusnahkan gentian dan mencipta sebuah lubang di dalam fabrik dalam reka-bentuk yang khusus, di mana bahan kimia itu datang dalam hubungan dengan fabrik. Fabrik kemudian mungkin terlalu bercetak dengan stitch simulasi sulaman yang melahirkan kesan eyelet.

Bustiers: Bustier yang merupakan sejenis coli yang meluas untuk pinggang. Bustier yang menyediakan sokongan payudara, dan mungkin juga berfungsi untuk melicinkan atau membentuk pinggang. Sering dipakai dengan garters dan stoking.

A80410 (4)
Cami: Satu camisole dipakai sebagai yakin untuk.

Camisole: Wanita baju yakin, kini biasanya dipakai di bawah blaus yang.

Catsuit: Yang penuh badan stok, biasanya diperbuat daripada bahan sepanjang. Dibuat popular dalam tahun 1960 dalam siri televisyen.

Chemise: gelaran yang diberikan kepada yakin pertama yang pernah dipakai oleh wanita. Ia juga dipanggil smock atau shift. Asalnya direka untuk melindungi badan daripada pakaian yang kasar atau melindungi pakaian yang dari peluh dan minyak berlaku, Ia kemudiannya digunakan bagi sleepwear. Ia adalah slip pendek longgar-gantung yang tiada pinggang yang masih dipakai untuk tidur atau sebagai lapisan di bawah pakaian. Pada zaman pertengahan, lelaki dipakai chemises di bawah juga pakaian mereka. Artikel ini untuk lelaki boleh menjadi moyang baju lelaki hari ini. Walau bagaimanapun, baju dalam sekarang untuk outergarment dan kini dilindungi oleh t-shirt! Fesyen wanita kini telah membawa perkara ini daripada bersembunyi untuk dipakai sebagai petang atau pakaian musim panas – atau lebih Seluar untuk melihat funkier. Chemises adalah terutamanya popular sebagai hadiah kerana mereka adalah mudah untuk memuatkan dan flattering kepada kebanyakan.

Chantilly Lace: Bunga corak, dijahit dengan benang dan reben, pada backround yang bersih. Ia dinamakan selepas bandar Perancis Utara Chantilly.

Charmeuse: Sebuah satin selesai kain Sutera.

Chenille: Kabur fabrik, dengan penampilan ‘caterpillar’.

Chiffon: Satu fabrik Sutera atau rayon.

Cookie: Pad boleh alih keluar atau ‘hirisan’ yang ditemui dalam sesetengah jenis bra.

Corselet: (AKA Corselette) dengan yakin yang menggabungkan Acob dalam dengan coli. Serupa dengan corset yang tradisional.

Crushed baldu: Baldu rupa ‘crinkly’, tidak berkilat.

Denier: Sebuah unit atau kehalusan rayon, nilon dan gentian sutera, berdasarkan jisim standard fiber satu panjang.

Embroidery: Sulaman Hiasan pada kain yang dicapai dengan needlework.

Empayar pinggang: Yang tinggi pinggang bahawa pemotongan melintang di seluruh badan, hanya di bawah payudara tersebut. Pinggang ini memberikan panjang, kelihatan ramping dan fabrik cemerlang drape dalam skirt tersebut.

Faille: Yang berkilat, lembut, halus ribbed seperti silk kain tenunan diperbuat daripada kapas, Sutera atau pembuatan gentian.

Faux Leather: Palsu kulit

Flocked: Satu teknik di mana fabrik, biasanya kain bulu, kapas, Sutera atau rayon, adalah penuh semasa kegawatan untuk membentuk corak baldu.

French Knickers: Panjang versi budak Seluar atau celana POF, biasanya diperbuat daripada Sutera.

D1122
Garter Belt: Tali pinggang seperti binaan digunakan dengan stoking. Ia dipakai sekitar pinggang dan dipotong ke atas stoking perlu stoking di tempat. Ia perlu dipadankan dengan warna dan reka bentuk dengan stoking dan panties.

Georgette: Semata-mata Krep yang ditenun dari keras berpintal benang/benang untuk menghasilkan permukaan peribadi yang indah yang kusam lagi halus. Peribadi yang indah tenunan georgette memberikan ketelusan tetapi mempunyai liputan lebih daripada chiffon.

Gown: Sebuah artikel pakaian yang digunakan untuk pakai malam atau di lounge. Selalunya diperbuat daripada sutera, kapas atau poliester, dan kadang-kadang termasuk tali bahu boleh laras dan jubah luar yang hampir sama. Jenis gaun termasuk: babydolls, negligees, nightdresses dan peignoirs.

Guipure: Lace binaan dihasilkan oleh embroidering corak benang ke dalam fabrik. Fabrik bawah kemudian dikeluarkan oleh kimia atau cara lain untuk meninggalkan lace berat kerja-kerja yang terbuka.

Gusset: Lapisan yang ditemui di kawasan kelangkang Seluar, sering diperbuat daripada kapas.

Malaysia Lingerie Diary or MLD is a lingerie blog founded by Venice Yeoh and Jon Loh in 2013. We believe lingerie is fashion too, and that every woman deserves gorgeous lingerie, no matter her size, shape, age, budget, ethnicity, or sexual orientation. Our goal is to bring you the very best in lingerie news, advice, tips and how to. Thank you for reading our post and we hope you like it here!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.