Plus Size,  Sexy Lingerie,  Tips

Panduan Membeli Seksi Plus Saiz Lingerie

Baju wanita yang berbadan lebih besar tidak lagi terabai. Pereka fesyen dan pengeluar baju telah mula mengiktiraf bahawa 50 peratus daripada wanita di dunia adalah berbadan besar dari segi saiz atau L saiz dan ke atas, dan kedai-kedai pakaian juga menyedari pasaran baju plus saiz yang penting ini.

Setiap wanita adalah berbeza, tetapi terdapat beberapa perkara yang wanita plus saiz perlu dipertimbangkan apabila membeli-belah untuk pakaian baru. Apabila ia adalah membeli-belah untuk badan bersaiz besar anda, kami tahu bahawa ia agak mencabar, dan bergantung kepada di mana anda tinggal, boleh menjadi hampir mustahil. Sepuluh tahun lalu terdapat sedikit plus saiz pereka baju dan serta kekurangan pereka baju yang mereka pakaian yang membuat anda berasa yakin, bergaya, dan seksi. Sejak itu, terdapat beberapa pereka plus saiz dan jenama yang telah muncul.

Peruncit baju akhirnya memenuhi keperluan wanita bersaiz badan besar dan pakaian gadis-gadis perempuan memintakan baju yang bukan sahaja menyembunyikan badan-badan mereka yang sempurna. Pereka baju moden telah menyedari manfaat daripada membuat pakaian yang cantik untuk plus saiz dalam pelbagai gaya, fabrik dan warna. Dengan permintaan yang semakin meningkat, pakaian plus saiz adalah satu pasaran yang semakin meningkat. Kebanyakan pakaian plus saiz adalah berbeza dalam saiz antara saiz L ke saiz XL dan ada yang terus dari Saiz 2XL sehingga Saiz 6XL.

Hari ini, terdapat banyak pakaian plus saiz memenuhi setiap majlis dan keperlukan wanita. Pakaian plus saiz kini terdapat baju yang mendedahkan payu dada untuk menunjukkan keluk badan, kebanyakan pakaian yang tanpa lengan dan bahu atau dipotong tinggi hingga ke atas kaki. Ramai wanita yang berbadan besar di sekeliling dunia, dan kerap meminta pakaian yang cantik dan baik serta seksi juga.

Jadi MLD telah mengumpulkan 6 Panduan Membeli Seksi Plus Saiz Lingerie dalam dunia Fesyen untuk anda!

1) Tahu Pengukuran Anda

Membeli-belah dalam internet boleh dijadikan perkara yang mudah kerana kebanyakan mereka menyediakan saiz carta. Itulah apabila carta saiz datang dalam berguna. Anda hanya perlu membeli pita pengukur dan mengukur pinggang anda, pinggul, paha, dan dada anda maka ukuran anda merujuk carta saiz yang diberi. Ini akan membantu anda menentukan sama ada anda perlu saiz yang lebih besar atau saiz yang lebih kecil.

2) Cuba Pakaian Baru

Anda tidak pernah tahu bagaimana sesuatu akan melihat melainkan jika anda cuba ia. Ianya adalah mudah untuk hanya melihat sesuatu dan berkata ia tidak akan kelihatan cantik untuk badan anda. Bagaimana anda boleh ‚Äč‚Äčtahu jika anda tidak cuba pakai baju tu?

3) Lupakan segala peraturan

Apabila ia datang kepada fesyen dan membeli-belah untuk badan bersaiz besar, anda perlu melupakan kaedah-kaedah yang ketinggalan zaman fesyen lama. Ya, plus saiz wanita boleh memakai jalur melintang. Ya, plus saiz wanita boleh memakai warna-warna terang. Ya, plus saiz wanita boleh memakai seluar pendek. Ini semua adalah bergantung kepada apa yang anda memakai, baju yang betul dan baju yang selesa untuk badan anda.

4) Pakaian Dalam

Mencari baju-baju yang cantik, baju tidur wanita dan jubah yang seksi, dan camisole berlace dan set coli untuk dipakaikan untuk malam nanti. Pakaian dalam yang cantik boleh didapati di kedai-kedai fesyen untuk memenuhi keperluan wanita yang berbadan besar serta juga dapat dibeli daripada kedai-kedai membeli-belah dalam internet. Terdapat beratus-ratus kedai-kedai online menjual pakaian lingerie yang hebat untuk wanita berbadan saiz besar. Saiz bukannya halangan untuk berasa seksi!

5) Aksesori

Menghidupkan pakaian seksi hitam biasa atau pakaian tidur dalam menjadi sesuatu yang istimewa dengan stoking cantik atau seluar dalam thong. Carilah warna dan tekstur selaras dengan kegemaran pakaian anda. Warna yang menarik mata boleh menawan anda serta mengurangkan bahagian tidak menarik dilihat. Stoking tidak perlu mahal untuk menjadi menarik, dan set coli boleh dijadikan menyeronokkan seperti anda memakaikannya seberapa banyak anda suka. Carilah coli dan stoking yang kelihatan seronok.

6) Jangan tunggu sampai anda mengurangkan berat badan anda untuk kelihatan hebat

Dalam saat-saat yang akhir, sama ada anda berpuas hati dengan badan anda atau cuba mengurangkan berat badan, anda telah berhutang kepada diri sendiri untuk kelihatan cantik serta menjadikan seseorang yang terbaik tidak kira apa-apa saiz anda. Mempunyai gaya yang hebat langsung tiada berkaitan apa-apa dengan berat badan dan saiz anda. Ia mengenai berapa anda mengetahui badan anda dan mengetahui apakah pakaian yang berkelihatan cantik untuk anda. Anda tidak perlu menunggu sehingga anda kehilangan 10kg untuk memakai pakaian yang seksi.

Kesimpulannya, ini adalah semua tentang bagaiamana anda mencari potongan baju yang betul dan gaya baju yang selesa untuk badan anda. Ingat, saiz badan BUKAN penghalang kepada perasaan seksi!

Malaysia Lingerie Diary or MLD is a lingerie blog founded by Venice Yeoh and Jon Loh in 2013. We believe lingerie is fashion too, and that every woman deserves gorgeous lingerie, no matter her size, shape, age, budget, ethnicity, or sexual orientation. Our goal is to bring you the very best in lingerie news, advice, tips and how to. Thank you for reading our post and we hope you like it here!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *