Sexy Lingerie,  Tips

Pakaian tidur untuk baru berkahwin

Pakaian tidur untuk baru berkahwin. Saya berkahwin beberapa bulan kembali, dan di tengah-tengah semua perancangan perkahwinan dan membeli-belah trousseau saya tidak berhenti untuk berfikir tentang apa yang akan saya pakai untuk tidur sebagai newlywed pengantin perempuan di rumah undang-undang saya.

Ia adalah hanya apabila perkahwinan adalah 2 minggu lagi bahawa pemikiran terlintas di fikiran saya, “akan memakai lama dan t-shirt ini tidak lagi dianggap memakai malam sesuai?”

Ibu saya adalah agak scandalized ketika saya dianggap mengambil saya t-shirt yang dipakai dan kerosakan bersama-sama dengan saya ke rumah baru saya. “Tetapi mereka BEGITU selesa, Mama! Anda tahu bagaimana yang lebih tua ia mendapat, yang lebih lembut rasanya? Plus, ia adalah hanya untuk masuk tidur. Tiada siapa akan perasan.”

Umm… Ya hak. Ibu saya berubah enggan mengambil tidak bagi jawapan, tergesa-gesa dibuang saya memakai tee shirt yang lama (yang dia mempunyai dirinya begitu terjaga rapi dibeli bagi saya tahun lepas) belakang almari saya dan berkata, “kita perlu pergi membeli-belah!”

Tetapi di mana untuk bermula? Apa adalah ok dan tidak ok memakai untuk tidur di rumah undang-undang saya? Akan saya tidak lagi berkeliaran sekitar dalam apa yang saya fancied tanpa mengira siang?”

Seolah-olah tekanan membeli-belah untuk lehenga perkahwinan saya dan mencari barang kemas dengan sempurna hampir sama adalah tidak cukup, saya terpaksa menambah “Pengantin pakaian tidur sesuai untuk dipakai di hadapan undang-undang” Senarai membeli-belah. Bertuah untuk anda, saya melakukan semua penyelidikan, dan berikut adalah panduan muktamad Pengantin wanita memakai malam:

Pakaian tidur untuk baru berkahwin
1. bagi seluruh perempuan konservatif

Sebagai seorang ibu saya mencadangkan, membeli nightie yang. Atau kerana ia telah dipanggil hari ini, nightdress yang. Sudah tentu, kerana ia adalah cadangan ibu saya, ia juga datang bersama-sama dengan imej apa yang auntie yang akan memakai untuk tidur (tiada kesalahan, ibu!) Syukurlah, Terdapat banyak pilihan hari ini bahawa scream “newlywed” dan tidak “auntie”. Beli satu dengan keseronokan cetakan, atau satu satin dengan berbelah terlalu di sebelah. Anda juga boleh membeli gaun malam biasa yang dengan yang cover-up bunga untuk menambah keseronokan dalam elemen pakaian.

2. bagi pengantin perempuan agak konservatif

Anda inginkan perlindungan maksimum di luar bilik tidur, tetapi anda ingin sesuatu yang tipikal newlywed-young-Pengantin dan nightie yang hanya tidak membuat pemotongan. Walaupun anda tidak boleh berjalan-jalan di sebuah babydoll, chemise (dengan satu coverup kimono pilihan) dan memakai slim fit akan melakukan silap mata tersebut. Berjalan-jalan rumah dengan semua item 3, dan tidur dengan selesa di hanya chemise.

3. bagi Pengantin praktikal / terlalu sejuk-untuk-penjagaan

Jika pemikiran mempunyai 3 barangan pakaian yang berbeza anda adalah menyakitkan, menyertai kelab “saya hanya akan memakai apa saya telah sentiasa dipakai, perkahwinan yang terkutuk”. Rahang ibu saya hampir jatuh ke tanah ketika saya mencadangkan kepada beliau, “dan bukan cuba untuk memakai a nightie, yang saya telah pernah dipakai sebelum dalam hidup saya dan mungkin akan rasa benar-benar tidak selesa dalam, mengapa aku tidak terus memakai tshirts dan memakai untuk tidur?” Tetapi sebaik sahaja saya berjanji dia aku akan membeli orang-orang baru yang berkilat dengan warna-warna terang, dia biarkan ia pergi. Memakai warna-warna yang feminin – fikir pinks terang, royal purples dan kuning cerah – berpasangan dengan kapas yang selesa tshirts yang agak mudah untuk mencari. Anda juga boleh menimbangkan memakai tank top/masjid dan Seluar pendek di bawahnya, supaya anda boleh tergelincir dalam memakai apabila anda akan untuk tidur di Bahang musim panas yang tidak tertanggung. Jadi bagaimana anda membuat memakai dan kerja tshirt untuk anda melihat newlywed? Anda tidak. Anda akan kelihatan seperti seorang gadis sekolah/kolej yang masih tinggal di rumah ibu bapanya. Tetapi katanya itu bukan satu perkara yang baik?

Malaysia Lingerie Diary or MLD is a lingerie blog founded by Venice Yeoh and Jon Loh in 2013. We believe lingerie is fashion too, and that every woman deserves gorgeous lingerie, no matter her size, shape, age, budget, ethnicity, or sexual orientation. Our goal is to bring you the very best in lingerie news, advice, tips and how to. Thank you for reading our post and we hope you like it here!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *