Sexy Lingerie, Tips

Chemises Adalah Mudah, Seksi Dan Untuk Semua

5006 (1)
Chemises Adalah Mudah, Seksi Dan Untuk Semua? The chemises hari ini adalah barangan pakaian dalam panas. Lembut dan mewah, mereka boleh dipakai sebagai pakaian tidur, pakaian dalam atau pakaian luar. Seperti kebanyakan keping pakaian nakal hari ini, chemises pernah praktikal, keping berfungsi. Dengan syarat di sini adalah panduan untuk chemises sepanjang abad.

Budaya Purba
Di Greece Purba dan Rom, pakaian gaya jubah dipakai oleh kedua-dua lelaki dan wanita. Ini gaun mudah dipercayai menjadi prototaip chemises moden. Walau bagaimanapun, pakaian dipakai sahaja, oleh itu berfungsi sebagai pakaian luar.

Zaman Pertengahan
Tempoh zaman pertengahan menandakan permulaan benar penggunaan chemises ‘sebagai pakaian dalam. Pada masa itu, chemises adalah pakaian unisex. Wanita memakai mereka panjang, di bawah skirt dan bodices atau gaun yang panjang. Lelaki memakai mereka sebagai undershirts agak pendek, dipasangkan dengan braies (satu bentuk pembalut kaki) dan dilindungi oleh doublet, jubah atau pakaian lain.

Pada masa itu dan selama berabad-abad untuk diikuti, chemises berkhidmat tujuan yang amat praktikal. Kemeja dlm ini adalah salah satu jelmaan yang paling awal seluar dalam. Ia dilindungi pakaian luar mahal daripada peluh dan minyak badan. Pada masa itu, kemeja dlm yang merupakan satu-satunya sehelai pakaian yang kerap dibasuh.

Evolusi kemeja dlm
Chemises kekal sebagai pakaian penting dan praktikal sehingga abad ke-20 awal. Sebagai fesyen berubah, begitu juga dengan kemeja dlm itu. Gaya wanita berkembang menjadi kutang yang (pernah digunakan untuk menampung korset) dan slip penuh. Chemises lelaki secara beransur-ansur menjadi lebih pendek dan lebih berhak mengendalikan, akhirnya menjadi kaos hari ini.

Chemises buatan sendiri
Di sebahagian besar sejarah kemeja dlm, wanita membuat pakaian ini di rumah. Sebuah rumah tukang jahit munasabah berbakat boleh mewujudkan kemeja dlm satu daripada sekeping kain, mengurangkan sisa. Kelas orang yang bekerja di kedua-dua jantina umumnya memakai kasar, chemises mudah lenan atau kain biasa yang lain. Bangsawan kaya dinikmati lembut, chemises besar sekali dalam fabrik mewah seperti sutera.

Chemises Hari ini
Chemises hari ini adalah barangan mewah, direka dengan bahan-bahan yang kaya seperti sutera dan direka untuk meningkatkan rayuan seks. Beberapa chemises mengekalkan nilai praktikal, yang menawarkan garis anggun, bersih di bawah pakaian nipis dan blaus. Lain direka bentuk dengan tegas sebagai pakaian tidur atau pakaian nakal, yang menawarkan pilihan itu berani seperti renda dan langgai.

Hari ini, terdapat sedikit perbezaan antara chemises dan camisoles, dan ramai orang menggunakan dua istilah secara tukar ganti. Chemises juga boleh menyerupai negligees, terutamanya gaya babydoll. Chemises sejarah disediakan lengan, walaupun banyak gaya lebih agak bersifat cabul hari ini adalah tanpa lengan.

Chemises Fitting adalah amat mudah, menjadikan mereka hadiah popular. Kemeja dlm A direka untuk patut longgar dan mengalir, berbanding dengan ukuran tepat yang diperlukan untuk keping seperti korset. Chemises umumnya saiz mengikut saiz pakaian, walaupun ada yang dipasarkan sebagai “satu saiz untuk semua.”

Chemises dapat dikesan ke Rom Purba, walaupun mereka telah banyak kali diubahsuai sejak masa itu. The chemises hari ini adalah mewah dan pelbagai fungsi. Chemises hari ini adalah nipis, selesa dan sesuai untuk pakaian tidur, pakaian nakal atau seluar yang mudah, yang menawarkan pelbagai kegunaan untuk mana-mana wanita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *