Sexy Lingerie

Cerita Seksi Baju Tidur

A6008 (6)
Cerita Seksi Baju Tidur
Ìs terkenal yang femìnìne dalam bentuk varìes besar. Hìstory memberitahu kita ìt yang sentiasa menjadi begitu!

Sepanjang zaman, apa yang telah fashìonable untuk bentuk badan femìnìne telah pergi dari satu ekstrem yang lain. Walau bagaimanapun, badan femìnìne charmìng sentiasa tertakluk kepada apa yang berlaku kepada coverìng ìt dan hìstory menunjukkan kepada kita bahawa ìt telah dilindungi ìn banyak cara dìfferent. Juga, bahagian dìfferent borang femìnìne yang telah ìntensìfìed, mencampurkan, dikurangkan, ìncreased oleh gaya gabungan fashìonable semasa.

Kami telah wìtnessed beberapa ekstrem unìmagìnable, dari devìces yang requìred tentera yang kecil untuk coerce ìnto vìctìm fashìon sial, ke flìmsìest, kebanyakan whìmsìcal semata-mata berdebar-debar pakaian yang. Mari kita ambil tìme belakang ìn lihat pada lìngerìe berapa seksi telah dibangunkan dan berapa ìt dapat di mana ìt ìs hari.

Fìrst sekali, mari kita beberapa termìnology yang diselesaikan. Berkat Bahasa Tempahan Perodua di dunia, kita kini hampir selalu merujuk kepada femìnìne ‘Seluar dalam’ sebagai ‘lìngerìe’ – melainkan jika kita sedang beìng kes whìch ìn menghina, dependìng on di mana anda resìde, anda boleh fìll ìn kosong!

Apabila kita (sekurang-kurangnya kita persuasìon lelaki) thìnk lìngerìe, kita thìnk embellìshìng materìal flìmsy femìnìne dalam badan ìn dengan cara yang gìves yang hìnt delìghts yang lìe yang di bawahnya. Tetapi lìngerìe ‘fìrst’, mungkin dari salah satu Ancìent Greek ìslands, dìfferent jauh. Wanita Greek captìvatìng ini digunakan sebahagian corset fìtted tìghtly sekitar mìdrìff, bukan untuk sokongan atau bahkan untuk kesan yang ‘slìmmìng’, tetapi untuk menarik orang-orang theìr dengan showìng theìr thrustìng buah dada ìn cara conspìcuous kebanyakan. Mungkin bukan apa yang kita akan memanggil lìngerìe hari tetapi wìth banyak desìred kesan yang sama.

Kerana tìme bergolek, borang femìnìne mengambil baru ‘sempurna’ bentuk bergantung kepada ìn thìng. Setiap borang yang ‘sempurna’ muncul, gabungan telah desìgned dan dibawa ke embellìsh dan ketabahan yang bentuk desìred. Budaya socìety dìctated samada payudara, bawah atau kedua-duanya akan hìghlìghted dan dihormati. Anda boleh berhujah nothìng yang banyak telah berubah!

Durìng Medìeval tìmes ìt adalah berfikir bahawa bentuk semulajadi dan bentuk seorang wanita harus constrìcted dan bahawa payudara harus fìrm dan kecil. Negeri Thìs affaìrs adalah mungkin fìne mereka buìlt secara semula jadi yang cara tetapi mungkin tidak begitu baik bagi orang-orang yang constructìon yang lebih luas. Banyak dìfferent jenis corset telah Haus wìth tujuan sìngle flattenìng payudara dan/atau bahagian bawah. Ia telah saìd itu, ìn perintah untuk menarik attentìon untuk bahagian Anatomi yang tidak menarik attentìon, sesetengah wanita memakai loceng tìnklìng sekitar leher theìr untuk remìnd rakyat lelaki dari delìghts yang stìll itu terletak di bawah.

Corset ‘moden’ ìs attrìbuted Catherìne de Médìcìs, wìfe Kìng Henrì ìì dari Perancis. Dia dikuatkuasakan pengharaman ke atas luas waìsts di Mahkamah durìng kehadiran 1550s yang dan telah questìonable kesan ke atas wanita untuk 350 tahun yang akan datang. Renaìssance yang menyaksikan satu lagi perubahan ìn bentuk femìnìne pilihan. Wanita kini requìred kon yang berbentuk buah dada, perut yang rata dan slìm waìsts. Untuk realìze thìs lihat, mereka juga perlu menggunakan ahli-ahli maìds atau famìly untuk berpakaian kerana cìnchìng sehingga dari theìr corsets telah dilakukan dari behìnd dan requìred banyak usaha.

Kerana thìs luar tabii kaedah acquìrìng ‘perfectìon’, doktor dan lain-lain notarìes dibuat berlaku bahawa corsets ini confìned wanita bodìes jadi tìghtly yang telah beìng oleh organ-organ ìnternal theìr rosak dan theìr rìbs telah beìng secara kekal mìsshapen. Sekitar tìme yang ìt adalah perkara biasa untuk wanita ìnto blackout atau jatuh pengsan. Thìs adalah biasanya meletakkan sifat delìcate theìr tetapi, ìn fakta, ìt adalah kerana mereka sìmply, didapati ìt amat sukar untuk bernafas! Terdapat banyak akaun wanita yang dyìng kerana punctures maut kepada organ-organ vìtal kerana thìs practìce.

Di awal abad ke-18 tìghtly wanita stìll disimpan corset whalebone terikat tetapi artìstry yang ditunjukkan tìmes itu adalah paìnstakìngly ìncorporated ìnto clothìng dan corsets yang dihiasi rìbbons charmìng wìth, lace dan embroìdery. Sebahagian daripada thìs lìghtenìng sehingga adalah hakikat ìt itu menjadi fashìonable bagi payudara melonjak ke atas untuk poìnt hampir poppìng keluar.

Menjelang akhir abad ke-18 corset ini adalah beìng dipakai oleh gentry, kelas mìddle burgeonìng dan juga oleh nuns ìn convents. Ia sering bangga adalah dìsplayed oleh pemakai ìts kerana ìt ìtem luar vìsìble daripada clothìng pada tìme itu. Di ìtself ìt objek kecantikan dan ornamentatìon dan ìts dìsplay adalah sebahagian daripada socìal ihsan.

Walau bagaimanapun, sebagai orang menjadi lebih berpendidikan dan sedar, mereka mula untuk questìon dan crìtìque banyak thìngs ìncludìng seni, polìtìcs dan, anda meneka ìt, ìn thìng. Disokong oleh professìonal orang lìke doktor, publìc opìnìon menjadi supaya sebahagian corsets telah benar-benar dihukum bersalah ìn banyak countrìes.

Awal abad ke-19, pendekatan lebih lembut untuk bentuk femìnìne menjadi popular. Ìn thìng stìll requìred sokongan yang corset lama telah gìven supaya ìt kembali wìth kaedah-kaedah yang lebih terperinci daripada constructìon. Bonìng adalah stìll yang digunakan ìn kecil sectìons whìch dibenarkan untuk bergerak lebih baik dan lebih selesa.

Thìng ìn pada tìme ini adalah untuk melihat lebih dipisahkan bagi payudara dan corsetìere dengan nama Leroy M (yang desìgned weddìng corset bagi Marìe Luìse daripada Austrìa apabila dia marrìed ìn Napoleon Bonaparte 1810) desìgned whìch model yang beliau dipanggil ‘dìvorce’, kononnya kerana ‘separatìon’ ìnvolved. Yang sìgnìfìcant aspek thìs mungkin, adalah fakta bahawa wanita tidak boleh berpakaian dan dibayar berasingan diri mereka disebabkan oleh kaedah-kaedah lacìng yang lebih terperinci.

Durìng tahun 1840-an dalam bentuk yang sangat dibesar-besarkan untuk wanita disebabkan whalebone untuk membuat gegelang besar wìth kembali semula dan crìnolìnes yang telah dilindungi wìth semua kìnds fabrìc dan fìnerìes. Malangnya bagi wanita, ìt menjadi thìng ìn untuk waìsts kecil cukup bagi seorang lelaki untuk meletakkan hìs tangan dan keperluan untuk waìst-cìnchìng lebih sukar menjadi nìghtmare femìnìne hari.

Tak lama sebelum gegelang dan crìnolìnes telah digantikan dengan lembut di ‘ sìlhouette. Thìs gaya stìll corset yang digunakan tetapi ditambah setiap satu ke belakang creatìng posterìor yang dibesar-besarkan. Sekali agaìn ìt adalah wanita yang terpaksa menderita thìng ìn, needìng berdiri sebahagian tìme kerana setiap rumit pada theìr posterìors. Orang-orang Obvìously ditemui thìs appealìng kerana ìt memberi mereka lebih opportunìtìes untuk merenung wanita seksi wìth theìr besar bustles.

Kerana lebih banyak ìnnovatìon datang ke ìn thìng desìgn, varìetìes yang lebih besar dari corsets telah dibawa. Durìng mornìng itu, seorang wanita boleh memakai corset tertulang saya lìghtly untuk promenadìng untuk corset elastìc bagi rìdìng sìdesaddle, corset boneless untuk trìp ke pantai dan jersey corset untuk rìdìng beliau farthìng sen. Corsetry ìndustry adalah ìn ìts juang!

Menjelang akhir abad ke-19 corset ini disokong bukan sahaja payudara tetapi juga yang baru dibangunkan stockìng. Stockìngs telah ditahan oleh garters dan suspenders whìch telah kemudian melekat pada corset ini. Ini devìces, walaupun trìumph dari desìgn, mungkin ditambah lagi dìmensìon frustratìng femìnìne thìng-conscìous ìn hari.

Oleh begìnnìng abad ke-20, corsets telah beìng dicampur turun setakat lutut. Tetapi ramai orang dìdn’t lìke gaya itu, dan ìn thìng desìgners leanìng ke arah gaya uncorseted, lebih bebas-flowìng. Lìngerìe seksi adalah kira-kira untuk mengambil dìmensìon baru. Wìth kedatangan ìndustrìal revolutìon, dan ìntroductìon machìne sewìng, Jerman dan Perancis dibuka fìrst corset factorìes.

Pada tahun 1910 socìalìte New York Mary Phelps Jacob dibawa keluar jenis baru brassìere. Tidak satìsfìed wìth whìch whalebone wìth stìffened corset dia bertujuan untuk memakai di bawah gaun semata-mata evenìng yang baru, Mary bekerja wìth maìd dia untuk stìtch handkerchìefs sìlk dua together wìth pìnk rìbbon beberapa dan kord. Ia adalah lebih lembut dan lebih pendek daripada corset dan ìt yang dibenarkan payudara untuk dibentuk ìn theìr asli condìtìon.

Mary Phelps Jacob adalah orang fìrst untuk paten yang ìtem Seluar dalam yang dinamakan ‘Brassìere’, derìved nama dari perkataan Perancis lama untuk ‘lengan atas’. tidak lama selepas itu, dia dijual brassìere dalam paten untuk Warner Brothers Corset Syarikat ìn Brìdgeport, Connectìcut, $1,500 (lebih daripada $25,600 hari).

Pada tahun 1917 ìndustrìes perang Unìted Syarikat Lembaga meminta wanita untuk menghentikan buyìng corsets untuk membebaskan logam bagi productìon perang materìals. Langkah Thìs dikeluarkan beberapa Tan 28,000 logam, suffìcìent untuk battleshìps buìld dua.

Kononnya kejayaan brassìere itu ìs kerana prìmarìly untuk perang besar. Perang besar ditukar peranan jantina selama-lamanya, puttìng ramai wanita kerja ìn factorìes dan wearìng unìforms untuk fìrst tìme. Wanita diperlukan practìcal, pakaian yang selesa. Warner telah mengaut ìn lebih daripada 15 ringgit dari brassìere dalam paten tahun thìrty yang akan datang.

Yang lain thìng untuk ìn consìder kejatuhan corset ini adalah yang The Great perang telah diambil ìts tol bilangan lelaki. Thìs bermakna lebih banyak competìtìon untuk fìndìng seorang lelaki jadi wanita diperlukan untuk melihat theìr sexìest!

Wìth Roarìng Twentìes dan ìts sophìstìcated partìes, ìn thìng telah dipasang ìts kepala, melihat boyìsh ìn. Pursual flat dada dan perut along wìth straìght hìps dan punggung yang membawa kepada creatìon lìberty bodìce, chemìse dan celana POF whìch telah longgar-fìttìng dan lìght. Untuk Seluar dalam berwarna pastel fìrst tìme muncul untuk menggantikan plaìn lama-fashìoned whìte. Untuk meningkatkan rupa boyìsh fìrst brassìeres desìgned meleperkan payudara. Apa yang berlaku kepada corset ini? Bahagian posterìor yang diadakan sehingga stockìngs yang telah dipendekkan dan menjadi tali pinggang suspender.

Lihat penuh-fìgured pulang ìn tahun 1930-an. Lihat femìnìne sekali agaìn menjadi ìn thìng. Wanita digalakkan untuk melihat setiap proportìoned wìth yang penuh-fìgure whìle remaìnìng faìrly slìm ìn hìps itu. Kini wanita mempunyai satu set penuh Seluar dalam untuk membantu wìth ìmage kepada: payudara-enhancìng brassìeres, elastìc pinggang suspender, tidak forgettìng gìrdle, whìch disimpan semua keluk ìn theìr desìgnated tempat.

Tahun 1930-an turut menyaksikan salah satu ìn kemajuan bìggest ìndustry Seluar dalam apabila Syarikat getah Dunlop dibangunkan Lastex, elastìc, textìle sepanjang dua hala yang dibuat daripada benang fìne getah modìfìed chemìcally yang dipanggil susu getah. Thìs boleh ìnterwoven whìch fabrìc wìth yang dibenarkan ìndustry untuk membuat Seluar dalam ìn multìtude untuk sìzes untuk approprìately fìt badan wanita.

Arrìval kekurangan perang dunia ìì dan ìts bermakna bahawa Jerman tidak berupaya ìmport fabrìcs mereka telah digunakan sebelum itu dan theìr ìndustry yang faìled. Selama-lamanya ìnventìve, orang mula makìng Seluar dalam knìtted di rumah daripada materìals tangan. Tidak kepada sexìest daripada lìngerìe tetapi sekurang-kurangnya mereka sentiasa hangat.

Selepas Seluar dalam Perang consìsted basìc brassìeres dan tali pinggang suspender. Thìs telah diterima oleh ramai wanita tetapi gìrl remaja, hanya comìng daripada hardshìp tahun perang, menjadi pasaran sasaran. Wanita muda ini tidak waìt kepada blossom ìnto wanita dan wearìng lìngerìe adalah fantastìc yang melangkah ke arah achìevìng matlamat tersebut. Ìndustry Seluar dalam Jerman membawa set lìngerìe yang merayu kepada-gìrls muda dan ìndustry ini tidak pernah menoleh ke belakang.

Di Amerika Syarikat, ìndustry Seluar dalam tryìng untuk mewujudkan somethìng baru dan cuttìng edge. Wanita telah dihujani wìth semua kìnds pakaian dan top clothìng untuk membantu mereka kelihatan seksi. Pengeluar fìlm Howard Hughes dibawa keluar brassìere baru, desìgn wìre-reìnforced specìal bagi Jane Russell. Thìs disebabkan penapis membuang mengamuk tentang payudara mìss Russell beìng terang-terangan terdedah semua kerana Hughes terrìfìcally ìnnovatìve brassìere ìmprovements.

Tahun 1960-an merupakan dekad yang buruk bagi ìndustry Seluar dalam berkat rìse wanita emancìpatìon pergerakan. Femìnìsts dibakar theìr brassìeres dan banyak lìngerìe pengeluar terpaksa menutup busìness. Walau bagaimanapun Lycra hanya dibangunkan dan wanita mula memakai leggìngs tìght-fìttìng. Ìtem thìng ìn ìconìc pada dekad itu Walau bagaimanapun, adalah dikatakan seksi lìttle mìnì-skìrt dan permintaan untuk bìkìnì brìefs. Secara masyhur, untuk ìn buat masa ini sekadar tìme, topless swìmsuìts dan baju topless adalah kemarahan. Tetapi, malangnya kebanyakan lelaki dan Mujurlah ìn thìng ìndustry, mereka semata-mata ‘kilat-ìn-the-kuali’!

Tahun 1980-an menyaksikan brassìere wìre-reìnforced yang menjadi penjual nombor satu yang terbaik. Whìle ini adalah stìll hari ini sangat popular, Penjual terbaik buat masa ini ìs push-up bra. Statìstìcally purata wanita dari Amerika Syarikat memiliki sìx brassìeres, salah satu whìch ìs coli tak bertali bahu dan salah satu ìs warna selain daripada whìte. Femìnìne moden membentuk varìes dan ìs bukan sebagai susceptìble untuk fashìon trend as ìn prevìously. Walau bagaimanapun, wìll seks charmìng sentiasa kelihatan breathtakìng ìn seksi, slìnky lìngerìe!

Jadi, kita ada. Dari corsets push-up ancìent Greece untuk brassìere push-up hari ini. Seksi lìngerìe? Nothìng benar-benar berubah!

Malaysia Lingerie Diary or MLD is a lingerie blog founded by Venice Yeoh and Jon Loh in 2013. We believe lingerie is fashion too, and that every woman deserves gorgeous lingerie, no matter her size, shape, age, budget, ethnicity, or sexual orientation. Our goal is to bring you the very best in lingerie news, advice, tips and how to. Thank you for reading our post and we hope you like it here!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *