Plus Size,  Sexy Lingerie,  Tips

Cara-cara Membeli Baju Tidur Wanita Berbadan Saiz Besar

Cara-cara Membeli Baju Tidur Wanita Berbadan Saiz Besar? Plus saiz adalah merujuk kepada seseorang yang berbadan yang lebih besar, yang biasanya daripada saiz 14 (Saiz L) dan ke atas. Pakaian plus saiz wanita dibuat untuk melengkapkan skala badan yang lebih besar daripada seorang wanita yang berbadan normal atau kecil.

Seperti yang kita semua tahu bahawa Queen Latifah adalah dianggap sebagai salah satu wanita berbadan saiz besar yang paling cantik. Kecantikan terletak pada mata seseorang dan Queen Latifah menetapkan contoh terbaik untuk itu. Beliau adalah lengkap dengan konsep kecantikan di kalangan orang-orang yang menganggap saiz kosong sebagai “lambang kecantikan”. Namun, dia dianggap sebagai bintang wanita yang panas di Hollywood. Maka beliau dapat meningkatkan keyakinan di kalangan wanita berbadan saiz besar yang telah hilang.

Masalah tentang saiz besar timbul apabila anda pergi membeli-belah pakaian terutamanya untuk pakaian berbadan saiz besar. Setiap wanita, sama ada kecil atau besar adalah sama, pilihlah pakaian yang selesa untuk dipakai, dan sesuai serta pakailah baju yang membuat anda kelihatan bergaya dan seksi. Ramai wanita mempunyai salah tanggapan bahawa pakaian yang cantik hanya untuk wanita yang kurus. Terdapat banyak pakaian yang seksi dan canggih untuk seorang wanita bersaiz badan besar masa kini.

Ramai pengeluar pakaian megeluarkan set pakaian yang terutama untuk wanita bersaiz badan besar tiap-tiap hari dengan tidak ada pakaian yang dibuat untuk dua wanita yang sama dan mengeluarkan pakaian yang tidak sesuai dengan setiap wanita. Ianya telah menjadi satu kemungkinan untuk wanita berbadan saiz besar untuk mencari sesuatu pakaian yang sesuai sempurna, yang kelihatan muktamad, dan selesa pada masa yang sama.

Satu perkara yang perlu anda tahu apabila ianya berkaitan dengan pakaian wanita berbadan saiz besar adalah bahawa mereka boleh berbeza mengikut pengeluar baju yang berbeza. Sentiasalah memeriksa carta saiz kedai-kedai pakaian online untuk melihat perbezaannya sebelum membeli.

Rujuk di bawah untuk mengetahui bagaimana cara sebenarnya seorang wanita berbadan saiz besar perlu mencari pakaian tidur yang sempurna.

1) Memahami Bagaimana Saiz untuk berbadan besar Berfungsi

Biasanya satu W boleh mengikuti nombor saiz, dan saiz itu boleh dari 12W hingga ke 16W dan sehingga 30W atau lebih. Nombor ganjil seperti 13 dan 17 adalah khas kepada remaja berbadan saiz besar.

Jadi apa sebenarnya perbezaan antara saiz normal 14 dan 14W?

14W adalah potongan yang lebih besar di sekeliling pinggang, perut dan punggul. Ia boleh menjadi kecil atau secara berbeza, kerana setiap pengeluar baju menggunakan ukuran sendiri yang jelas berbeza dalam saiz baju antara kedai ke kedai yang lain. Kemungkinan ada yang bersaiz lebih kecil atau lebih besar daripada purata saiz normal.

Apakah 1X, 2X, 3X, dan lain-lain maksudkan?

Kebanyakan pakaian wanita berbadan saiz besar hari ini dibiasakan dengan saiz X. Dan saiz X biasanya sepadan dengan saiz 14W-16W – 2X sepadan dengan 18W-20W, dan 3x sepadan dengan 22W-24W.

2) Pilih Saiz yang Betul

Anda perlu tahu struktur badan anda dengan baik, sebelum anda keluar membeli belah di dalam mana-mana kedai pakaian atau dalam mana-mana kedai internet. Ramai wanita percaya bahawa membeli pakaian yang lebih kecil akan menjadikan mereka kelihatan lebih kurus. Malangnya, ini tidak berlaku dalam realiti. Cuba muatkan ke dalam pakaian yang bersaiz lebih kecil, tidak akan membuat anda kelihatan lebih kurus, tetapi akan mengemukkan bentuk badan anda, dan anda akan berakhir menonjolkan semua lemak dari badan anda pada semua tempat yang salah. Ia akan membuat anda kelihatan gemuk, serta menyebabkan anda benar-benar berasa tidak selesa.

Sebaliknya, apabila anda membeli pakaian tidur yang saiz lebih besar akan memberikan pandangan yang berat, membuat anda kelihatan lebih besar. Memilih saiz yang betul adalah amat penting dan untuk itu, anda boleh meminta bantuan daripada pita pengukur. Mengukur saiz anda dengan kerap dan yang paling penting pada hari sebelum anda merancang untuk membeli pakaian lingerie.

3) Pilih Sesuatu Yang Menipiskan Badan Anda

Salah satu perkara yang paling penting, yang anda perlu ingat, semasa anda membeli pakaian lingerie, anda perlu memilih sesuatu yang dapat menipiskan badan anda dan bukan hanya membeli pakaian yang fesyen masa kini. Pastikan anda mendapatkan pakaian yang menyerlahkan bahagian yang terbaik anda daripada badan anda pada masa yang sama menyembunyi bahagian yang lain.

Sebagai contoh, anda boleh pergi untuk coli pengurangan jika anda mempunyai payudara yang besar atau jika anda mempunyai pinggang yang lebih luas, anda boleh cuba untuk membeli korset dan pinggang anda kelihatan lebih ramping. Satu perut yang goyah adalah sentiasa satu masalah yang wujud dalam kebanyakan wanita berbadan saiz besar dan ini boleh diselesaikan dengan menggunakan seluar dalam boxer yang diperbuatkan untuk tujuan ini.

4) Kain

Elakkan menggunakan kain elastik kerana ini boleh berpaut kepada semua tempat-tempat yang salah seperti buah dada dan perut. Sentiasa cuba untuk membeli kain seperti kapas, yang bukan sahaja akan menjadi selesa tetapi juga akan memberi anda membentukkan badan anda yang cantik. Cubalah pakaian tidur yang berbeza dan memeriksa pakaian tidur yang mana sesuai dengan anda. Dengan cara inilah anda dapat tahu pakaian tidur yang macam mana menepati kehendakan gaya anda.

5) Penyelidikan

Kita sering akan membeli pakaian-pakaian tidur yang disyorkan dalam kedai-kedai online walaupun kita tidak begitu selesa dengan pilihan. Tegaskan diri anda dalam membuat keputusan mengenai apa yang anda mahu untuk membeli sebelum anda melayari laman web kedai-kedai online untuk membeli-belah. Buatkan penyelidikan dan memintalah rakan-rakan anda yang lain tentang pilihan anda. Jika gaya atau saiz tidak sesuai dengan citarasa anda, jangan membelinya.

Artikel daripada thechicfashionista.com and iloveindia.com

Malaysia Lingerie Diary or MLD is a lingerie blog founded by Venice Yeoh and Jon Loh in 2013. We believe lingerie is fashion too, and that every woman deserves gorgeous lingerie, no matter her size, shape, age, budget, ethnicity, or sexual orientation. Our goal is to bring you the very best in lingerie news, advice, tips and how to. Thank you for reading our post and we hope you like it here!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *