Sexy Lingerie, Tips

Bagaimana untuk mencuci pakaian Satin

Bagaimana untuk mencuci pakaian Satin? Satin dibasuh dengan cara yang betul untuk membuat perbezaan di antara pakaian yang anda mendorong ke belakang almari anda dan pakaian yang anda pakai di bandar. Item-item satin yang baik mempunyai rupa yang menawan, dan berhati-hati basuh akan memelihara rayuan dan gaya mereka. Dengan pembersih yang lembut, tuala dan sentuhan yang lembut, anda disamping akan membersihkan baik dan anda akan mengelakkan perjalanan tidak dirancang untuk ke gedung.


Arahan
1) Prewash kotoran pada satin dengan bahan pencuci yang halus. Campurkan sedikit bahan pencuci di dalam mangkuk dengan air sejuk. Berendam di kawasan kerosakan ke dalam campuran dan Hapuskanlah dengan kain yang bersih, bebas dan Lin. Ulangi proses sehingga noda itu hilang. Udara kering pada tuala yang bersih dan ulangi rawatan prewash jika perlu.

2) Basuh satin item dengan tangan atau dengan mesin basuh anda. Basuh satin dalam mesin anda menggunakan kitaran halus. Basuh satin oleh tangan yang menggunakan hanya satu peluntur bebas halus atau lembut pencuci dengan air sejuk. Rendam item anda satin di dalam air dan bahan pencuci selama tiga hingga lima minit. Picit — tidak wring — campuran melalui dalam satin. Basuh perlahan-lahan di dalam bekas berasingan yang diisi dengan air sejuk.

3) Letakkan item anda satin rata di atas tuala yang segar, dan kemudian perlahan-lahan roll tuala ke dalam tiub untuk keluarkan air. Menyebarkan satin atas tuala kering berasingan yang berada di luar cahaya matahari langsung.

4) Cucian anda satin sehingga pengsan jejak lembapan kekal, dan kemudian perlahan-lahan besi dalam satin bertukar dalam ke luar dengan besi yang ditetapkan kepada cahaya. Elakkan daripada meninggalkan seterika pada mana-mana kawasan kain terlalu lama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *