Sexy Lingerie,  Tips

Bagaimana menjaga pakaian dalam

Bagaimana menjaga pakaian dalam. Pakaian perlu disimpan, dibasuh dan dikeringkan dengan penjagaan tambahan dan perhatian untuk memastikan ia di kuatkan. Sama ada ia diperbuat daripada lace, Sutera atau kapas berkualiti tinggi, anda akan dapati lingerie seksi anda tahan lebih lama jika anda menjaga ia.

Di sini di vencouture, kami ingin memastikan anda mendapat yang terbaik dari pakaian dalam anda. Itulah sebabnya mengapa kita telah menyusun panduan ini berguna untuk menjaga anda smalls yang disusun dan lingerie anda mencari indah!

Bagaimana untuk membersihkan pakaian anda
Sebaik sahaja anda telah dipakai pakaian anda, anda akan mahu untuk mendapatkan ia bersih dan sedia ada untuk kegunaan akan datang. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah periksa penjagaan label, yang biasanya ditemui dijahit ke dalam jahitan yang. Sentiasa Baca label ini dengan teliti sebelum mencuci pakaian anda! Kami telah mengumpul senarai tips untuk membantu anda keluar, tetapi sentiasa ikuti arahan penjagaan dari pengeluar.

Untuk mesin basuh atau tidak?
Ramai agonise kira-kira sama ada ia adalah selamat untuk mesin basuh pakaian. Secara amnya, kami menasihatkan untuk hanya tangan basuh pakaian untuk menyimpannya di kuatkan seberapa lama yang mungkin. Walau bagaimanapun, ia bergantung kepada jenis dan kualiti bahan yang digunakan, jadi pastikan anda periksa label penjagaan. Bustiers, corsets dan basques hendaklah sentiasa dibasuh dengan tangan.

Jika anda memutuskan untuk mencuci pakaian anda pada mesin basuh, di sini terdapat beberapa petua untuk melakukan seberapa sedikit kerosakan yang mungkin:

-ia kedengaran jelas, tetapi ia adalah penting untuk mengasingkan warna menjadi warna putih, gelap dan berasingan untuk membasuh setiap. Anda tidak mahu anda chemise putih yang datang dari dalam mesin yang warna pink!

-Memeriksa seting Mesin. Adalah lebih baik untuk set Mesin kepada persekitaran yang halus atau bulu dengan suhu air rendah dan kitaran putaran lembut. Semakin tinggi suhu, lebih daripada berkemungkinan item anda akan mengecut atau mempunyai pewarna berjalan – best melekat dengan mencuci 30 darjah.

-Hanya basuh delicates anda dengan fabrik yang begitu ringan – Simpan itu seluar jeans bagi beban lagi!

-Untuk bra boleh dibasuh Mesin, Ketatkan cangkuk dan mata bagi mengelakkan kusut atau snagging.

-Letakkan pakaian anda dalam sebuah beg yang bersih atau kes bantal sebelum meletakkan mereka di dalam mesin. Tanpa apa-apa perlindungan, underwiring coli anda boleh air mata fabrik dan merosakkan anda pada mesin basuh, dan memperincikan pada pakaian boleh mendapatkan ditangkap dan robek.

A7002 (8)
Cara basuh tangan Lingerie dan Delicates
Tidak perlu panik jika pakaian anda datang dengan label ‘Tangan basuh hanya’. Ia mungkin mengambil masa sedikit usaha tambahan, tapi basuh tangan adalah lebih baik bagi undies anda dalam jangka panjang. Di sini terdapat beberapa petua untuk basuh tangan mudah:

-mula off dengan mengisi sinki anda dengan air sejuk atau suam (tidak Panas!) dan menambah sedikit lembut pencuci atau pembersih lingerie. Syampu bayi membuat alternatif yang sangat baik kepada pembersih khusus jika anda berjimat.

-Rendam pakaian dalam anda selama kira-kira 10 minit sebelum perlahan-lahan menggosok kawasan kerosakan atau kotor. Kemudian, basuh air sejuk sehingga air beroperasi jelas.

-Lace harus dilayan dengan cara yang sedikit berbeza dari kebanyakan fabrik lain. Sebelum anda tangan basuh lace anda perlu mengambil masa untuk merawat terlebih dahulu sebarang kotoran. Anda boleh gunakan pencuci noda, tetapi jangan lupa untuk menyemak apakah itu sesuai untuk digunakan dengan lace.

-Kemudian, cuma masukkan singki dengan sedikit air suam, tambah sabun yang lembut dan perlahan-lahan menggelisahkan lace tersebut. Bergerak fabrik di dalam air sabun dengan tangan anda.

-Selepas anda telah dibasuh lace anda boleh mengosongkan sink dan mengisikannya dengan air sejuk untuk basuh pakaian.

Bagaimana untuk cucian pakaian dalam
-Tidak pernah, pernah, pernah meletakkan pakaian dalam anda dalam penyusutan hawa! Kepanasan pengering rosak dalam Lycra, spandeks dan anjal (iaitu apa yang menjadikan fabrik elastik), secara drastik memendekkan hayat baru Seluar dalam kamu. Jika anda secara tidak sengaja jatuh kering delicates anda, anda mungkin perasan ada lace hancur sedikit.

-Jangan wring lingerie. Wringing, walaupun tangan wringing, boleh menyebabkan kedut dan kedutan yang mungkin sukar untuk keluar. Ia adalah lebih baik untuk memerah keluar lebihan air perlahan-lahan atau tekan pakaian antara dua tuala bersih, kering untuk mengeluarkan lebihan air dan kemudian membenarkan ia kering secara semula jadi.

-Garisan pengeringan atau Cucian titisan memang pilihan terbaik apabila ia datang kepada pakaian dalam. Letakkan pakaian anda berubah pada pakaian Kuda di kawasan yang mempunyai pengudaraan yang baik untuk kering secara semula jadi. Berhati-hati apabila tergantung anda fabrik halus – Pasak pakaian boleh meninggalkan tanda.

-Elakkan pengeringan pakaian dalam anda di terik, kerana anda mungkin mendapati perkara menjadi bertukar warna dari semasa ke semasa.

-Jika anda mahu kering coli tapi pendek tepat pada masanya, cuba gunakan pemutar salad! Ia cepat, cekap dan tidak merosakkan, tidak seperti yang pengering.

Malaysia Lingerie Diary or MLD is a lingerie blog founded by Venice Yeoh and Jon Loh in 2013. We believe lingerie is fashion too, and that every woman deserves gorgeous lingerie, no matter her size, shape, age, budget, ethnicity, or sexual orientation. Our goal is to bring you the very best in lingerie news, advice, tips and how to. Thank you for reading our post and we hope you like it here!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *